Mehanska limfna drenaža – PRESOTERAPIJA

Limfni sistem je sestavljen iz limfnih žil in limfnih vozlov (bezgavk). Po tem sistemu se pretaka tekočina – limfa, ki nastaja iz krvne plazme in za razliko od ostalega ožilja nima lastnih črpalk, ki bi pospešila njeno delovanje. Dobro delujoč limfni sistem pomeni zelo učinkovito razstrupljanje organizma, odstranjevanje snovi in odvečne tekočine iz telesa.

Presoterapija ali mehanska limfna drenaža je odlična preventivna in kurativna terapija, ki jo izvajamo z vrhunsko aparaturo Green Press 12. Gre za nadtlačno mehansko limfno drenažo, ki ima podoben učinek kot ročna limfna drenaža. S pomočjo napihljivih manšet in s ciljno izbranim programom, ki posnema delo rok, zdreniramo nogi, zadnjico in trebuh. Tako bistveno izboljšamo prekrvavitev tkiv, odplavimo presnovke iz tkiv in bistveno zmanjšamo količino proste tekočine med celicami, ki je v veliki meri kriva za zastoj. Peristaltična masaža pospeši zmanjševanje edemov, globinsko čisti telo produktov presnove in izboljšuje prekrvavitev in preskrbo tkiv s kisikom in hranilnimi snovmi. Limfna drenaža je vrsta zdravljenja, ki omogoča nemoten pretok limfnih tekočin po telesu, zmanjšuje blokade v telesu, spodbuja k zdravemu načinu življenja. Limfna tekočina predstavlja skoraj 80% tekočine v našem telesu. Nekateri terapevti verjamejo, da lahko limfna drenaža celo zmanjša alergična obolenja, menstrualne krče, prehlade in druge viruse.

Neprestani stresi, preveč sedenja in premalo gibanja, prekomerna telesna teža, nepravilno prehranjevanje – vse to predstavlja hudo obremenitev za telo. Posledice so:

  • slaba prekrvavitev tkiv – posebej nog, zadnjice in trebuha
  • kopičenje odpadnih produktov presnove, ki dražijo tkiva in povzročajo njegovo spreminjanje v manj kvalitetno vezivo
  • polnjenje in večanje maščobnih celic
  • zatekanje nog
  • vidne spremembe kože in podkožja – celulit
  • pojav novih krčnih žil ali poslabšanje že obstoječih

V kozmetiki se še posebej uporablja za učinkovito odpravljanje celulita, pri tretmajih aknaste kože, kot preventiva pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa kože pri hujšanju, kot preventiva pri nosečnostnih strijah.

Presoterapija – GREEN PRESS 12 je nepogrešljiva dopolnitev metodam za oblikovanje telesa in odpravo vseh stopenj celulita ter daje izvrstne rezultate.