Klasična masaža celega telesa

Masaža šteje za naravno ljudsko zdravilo in ji pripisujemo številne pomembne učinke: odpravljanje napetosti v telesu, sprosti in raztegne skrajšane kite in mišice, zmehča zakrčena in zlepljena tkiva, izboljšuje krvni in limfni obtok, izboljša prekrvitev, hitreje odplavlja metabolne produkte, spodbudno deluje na  prebavo, preganja nespečnost, zvišuje nam prag za bolečino, izboljša gibljivost sklepov, zmanjšuje otekline…pomembno izboljšuje psihično počutje in pomaga pri premagovanju stresa. Neguje kožo, da postane bolj elastična in vitalna.

Včasih masaža kot tehnika ni edino, kar šteje – pozornost, občutek bližine in dotik, ki ga ustvarimo s toplo, mehko, nežno, čvrsto in izkušeno roko maserja, zdravi.

Intenzivna - terapevtska masaža hrbta

je močnejša masažna tehnika,  s katero odpravljamo mišične napetosti in nepravilnosti, povzročene zaradi preobremenitev, degenerativnih sprememb, nepravilne drže, nenadnih gibov, premalo fizične aktivnosti in premalo razgibanih mišic najpogosteje v vratnem in ramenskem  predelu, lopaticah in križu. S tehnikami – gladenjem, gnetenjem, tapkanjem, vtiranjem, tresenjem in pritiski dosežemo, da se koža, tkivo in mišice najprej ogrejejo, pospeši se cirkulacija, mišice se sprostijo, napetosti in zakrčenosti popustijo in bolečine največkrat občutno popustijo, če že ne povsem izginejo in gibljivost problematičnega predela se izboljša.

Anticelulitna masaža

je ena izmed vrst masaže, ki je namenjena zmanjšanju oziroma odpravi celulita in je osredotočena na problematična področja spodnjega dela telesa – stegna, boki, meča. Podobna je klasični masaži, le intenzivnejša in pri kateri se še posebej skrbno upošteva smeri limfnih poti. Podkožno tkivo se najprej ogreje z gladenjem in otiranjem, kar izboljša pretok krvi v mišicah, mikrocirkulacijo podkožnega tkiva ter spodbudi limfni in krvni obtok, nato pa z ostalimi tehnikami in prijemi spodbudimo izločanje toksinov in zastale vode iz telesa, razlepljamo maščobne obloge, mehčamo otrdelo vezivno tkivo, ob tem se sprostijo pritiski na krvne in limfne žile, posledično se podaljšane tranzitne poti hranljivih snovi do celic normalizirajo.

Celulit oziroma njegov nastanek sta povezana s kopičenjem maščobnih celic v podkožju, pogosto zaradi veliko sedenja in premalo telesne aktivnosti, neustreznih prehranjevalnih navad in razvad, zastajanja vode v telesu, hormonskih neravnovesij, genetske predispozicije.

V borbi proti celulitu torej imamo nekaj možnosti, se pravi spremeniti nekaj tistih dejavnikov, na katere sami lahko vplivamo – prehrano, gibanje, primerna, ne preozka oblačila, nega telesa in redna masaža.

OBLIKOVANJE TELESA ALI POSTAVE

Terapije za vitkejše, čvrsto, lepo oblikovano, negovano in zdravo telo!
ENDOSPHERES TERAPIJA  ZA TELO
KRIOLIPOLIZA – najučinkovitejša tehnologija za odpravo maščobe

POMLAJEVALNE TERAPIJE - ANTI AGE

Za čvrsto, napeto in sijočo kožo ter za svež, mladosten in zdrav videz, brez kirurških posegov. ENDOSPHERES TERAPIJA  prestižna pomlajevalna terapija. KRIOTERAPIJA zdravilna in pomlajevalna terapija z učinkom mraza.

S celotnim tretmajem bomo obrazu odvzeli vsa bremena tistega dne in vam na obraz izvabili zadovoljen nasmeh

Copyright © 2022 Masazka.si. Vse pravice pridržane